Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔωρεάν πρόσβασης στο δίκτυο σε όλους τους δημότες της Κόνιτσας

Δωρεάν πρόσβασης στο δίκτυο σε όλους τους δημότες της Κόνιτσας

Πρωινά Νέα  5/8/2009      -     «Πρωταθλητής» στα έργα ο Δήμος Κόνιτσας

Σάρκα και οστά παίρνουν πολλά προγραμματισμένα έργα στην Κόνιτσα, καθώς ολοκληρώνεται η σύνταξη των απαραιτήτων μελετών που εκκρεμούσαν και οδηγούνται πλέον στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Συγκεκριμένα, στην τελική φάση εισέρχεται η υλοποίηση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου σε όλα τα κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος του Δήμου Κόνιτσας, ενώ στους μελλοντικούς στόχους περιλαμβάνεται και η παροχή δωρεάν πρόσβασης στο δίκτυο σε όλους τους δημότες.

Την ίδια στιμγή προτάθηκαν για ένταξη στο «Θησέα» έργα όπως η κατασκευή παραδοσιακών καλντεριμιών πλακόστρωτων και λιθόδρομων, ενώ ο Δήμος Κόνιτσας θα συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για την κατασκευή γηπέδου και την επισκευή του κλειστού Γυμναστηρίου.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί «έργα πνοής» όπως τα χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Εξάρχου, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως η αξιοποίηση της χαράδρας Βίκου - Αωού, η μεταφορά νερού από της πηγές του Αμάραντου, η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, η τοποθέτηση φωτισμού σε όλα τα σημεία και η πεζοδρόμηση.

«Η Δημοτική Αρχή έβαλε στόχους και τους πέτυχε» τόνισε ο κ. Εξάρχου, σημειώνοντας ότι ως το τέλος της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής η Κόνιτσα θα έχει αλλάξει όψη.

Πηγή: Πρωινός Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker