Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνεχίζονται οι παρεμβάσεις της ΝΑΙ για την βελτίωση των υποδομών στα Ιαματικά Καβασίλων και Αμάραντ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της ΝΑΙ για την βελτίωση των υποδομών στα Ιαματικά Καβασίλων και Αμάραντ

Τα ιαματικά λουτρά Καβασίλων και Αμάραντου επισκέφτηκε ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου επιθεώρησε έργα που εκτέλεσε ή προγραμμάτισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους διαχειριστές των λουτρών για προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για νέες παρεμβάσεις που χρειάζονται στην περιοχή.

«Τα τελευταία χρόνια με τα έργα που υλοποίησε η Νομαρχιακή Αρχή και με παρεμβάσεις του Δήμου Κόνιτσας, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στα ιαματικά Χοντρά έχει βελτιωθεί ουσιαστικά. Είναι μια πλουτοπαραγωγική πηγή για την ακριτική περιοχή, και δική μας δέσμευση είναι να την ενισχύσουμε όσο μπορούμε με την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών», υπογράμμισε μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Καχριμάνης

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι εργασίες για την οδική σύνδεση Πυρσόγιαννης - Αμάραντου, για τη α' φάση της οποίας διατίθενται 200.000 ευρώ. Την Τετάρτη 5 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού προς Καβάσιλα μέσω Ηλιόραχης, ενώ ζητήθηκε και η οδική σύνδεση των ιαματικών λουτρών μέσω Μέρτζανης - Καλόβρυσης.

Τόσο στα Καβάσιλα, όσο και στον Αμάραντο έγιναν ουσιαστικές βελτιώσεις στα λουτρά, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Στον Αμάραντο έχουν αναβαθμιστεί και οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες ενώ χρησιμοποιούνται, τόσο οι παλιοί, όσο και οι νέοι λουτήρες.

Σε σύσκεψη που έγινε με τους οι διαχειριστές των λουτρών εξετάστηκε τη δυνατότητα παρεμβάσεων για αύξηση των επισκέψεων, τόσο μέσω των ΚΑΠΗ, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων, με την προσθήκη στα χρηματοδοτικά προγράμματα και νέων θεραπειών.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια προχώρησε στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των λουτρών Καβασίλων (συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100.000 ευρώ), στην ανακαίνιση των παλιών λουτρών Αμαράντου (προϋπολογισμού 187.000 ευρώ), ενώ έγιναν εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης προς τα Λουτρά Καβασίλων (προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ) προς Λουτρά Αμαράντου (προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ).

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker