Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΜεγαλεπήβολα τα σχέδια για τουριστική ανάπτυξη στα Mαστοροχώρια

Μεγαλεπήβολα τα σχέδια για τουριστική ανάπτυξη στα Mαστοροχώρια

Δυο ακατοίκητα χωριά στο Δήμο Μαστοροχωρίων σχεδιάζει να ανακαινίσει και να τα κάνει τόπους τουριστικού ενδιαφέροντος, η Δημοτική Αρχή.

Στα μακροπρόθεσμα σχέδια του Δημάρχου Κοσμά Σδούκου είναι η ανάδειξη των έρημων χωριών Ζέρμα και παλιά Λυκόραχη τα οποία ακόμη και τώρα που βρίσκονται σχεδόν ετοιμόρροπα προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η επισκευή και ανάδειξη των υπαρχόντων κτιρίων με την παράλληλη δημιουργία υποδομών έτσι ώστε να δοθούν προς τουριστική χρήση κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα.

Τον δρόμο για τις σκέψεις και προθέσεις αυτές του Δημάρχου άνοιξαν οι τρεις 15μελής εθελοντικές ομάδες που εργάζονται στην περιοχή.

Η πρώτη ομάδα εργάστηκε για δύο εβδομάδες καθαρίζοντας και αναδεικνύοντας πέτρινη τοιχοποιΐας στη Δροσοπηγή.

Η δεύτερη ομάδα ολοκληρώνει τις εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης παλαιού γκαλντεριμιού στην παλαιά Λυκόραχη εργασία που θα συνεχίσει από αύριο η τρίτη εθελοντική ομάδα η οποία παράλληλα θα αναδείξει στον ίδιο χώρο και ένα παλιό αλώνι.

Η εθελοντική εργασία στο Δήμο Μαστοροχωρίων έχει γίνει θεσμός πλέον καθώς τα τελευταία 17 χρόνια 30 περίπου εθελοντές δουλεύουν σε εργασίες συντήρησης και ανάδειξης παραδοσιακών πέτρινων κτιρίων.

Μάλιστα το πνεύμα του εθελοντισμού έχουν περάσει και στους ντόπιους αλλά και στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής οι οποίοι ασχολούνται πολύ περισσότερο πλέον με τα κοινά.

Πηγή: Πρωϊνά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker