Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΤουρισμός6o Συμπόσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου

6o Συμπόσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, διοργανώνει την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, στις 20.30, το 6ο Συμπόσιό της.
Το 6ο Συμπόσιο θα έχει εορταστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στο Εστιατόριο του Ξενοδοχείου "Το Μπουραζάνι", στο Μπουραζάνι Κόνιτσας. Το θέμα του (παρένθετο στον Κύκλο Συμποσίων μας, λόγω των ημερών) θα είναι: "Δημιουργική Μαγειρική με Κυνήγι".
Σεφ του Συμποσίου θα είναι ο διάσημος Executive Σεφ Νίκος Φωτιάδης, Σεφ του Διοικητή και της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος θα μας ξεναγήσει σε πρωτόγνωρα πιάτα παρασκευασμένα με ελάφι, αγριοπρόβατο και αγριογούρουνο.
Το Μενού του Συμποσίου περιλαμβάνει:
Καλωσόρισμα
Κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Νεμέας, επίβλεψης και παραγωγής «Κτήμα Γκλίναβος»
Σαλάτα
• Μπουραζάνι: Μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, ανθότυρο «Δωδώνης» και dressing με μουστάρδα, ξύδι και λάδι
• 7 γεύσεων: Μαρούλι, ρόκα, κουκουνάρι, λιαστές ντομάτες, σύκα, σταφίδες, φλοίδες από κεφαλοφραβιέρα 'Δωδώνης'
1ο Πιάτο
• Λουκάνικα φυσικής ωρίμανσης από αγριογούρουνο.
• Καρπάτσιο από (Πλατώνι) Ελάφι.

2ο Πιάτο
• Ελάφι μενταγιόν με γλυκόξινη σάλτσα κρασιού.
• Αγριοπρόβατο ή αγριοκάτσικο με μοσχοσίτι.
• Αγριογούρουνο με φρούτα.
Επιδόρπιο (Γλυκό)
Παραδοσιακή Ρεβανή

Τα κυρίως πιάτα θα συνοδέψει εξαιρετικό κόκκινο κρασί «Άπειρος Χώρα» (Merlot & Cabernet) από το «Κτήμα Γκλίναβος».

Για τους συμμετέχοντες στο Συμπόσιο, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής για το διήμερο Παρασκευής 18 και Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο ενώ προσφέρονται παράλληλες δραστηριότητες όπως ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και περίπατοι στην ευρύτερη περιοχή.
Η τιμή συμμετοχής είναι 45 ευρώ ανά άτομο ενώ η τιμή διανυκτέρευσης ανά δίκλινο είναι 80 ευρώ.

Για τον καινούργιο χρόνο, η Λέσχη μας, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τον Κύκλο Συμποσίων με θέμα "Ανιχνεύοντας την Ελληνική Κουζίνα στο Χώρο και το Χρόνο", προγραμματίζει Συμπόσια με τα εξής θέματα ανά μήνα:
Ιανουάριος: Ινδική Κουζίνα
Φεβρουάριος: Κινέζικη Κουζίνα
Μάρτιος: Ιταλική και Γαλλική Κουζίνα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker