Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΤουρισμόςΣαφάρι κλιμακίων της ΥΠΕΕ στους Ορεινούς Τουριστικούς Προορισμούς

Σαφάρι κλιμακίων της ΥΠΕΕ στους Ορεινούς Τουριστικούς Προορισμούς

Τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές κινητοποίησαν οι πρόσφατες καταγγελίες για κερδοσκοπία σε ορεινούς τουριστικούς προορισμούς του Νομού, καθώς κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς κλιμάκια της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων «όργωσαν» μονάδες διαμονής και εστίασης.
Περίπου δέκα κλιμάκια δύο, τριών και τεσσάρων ατόμων πραγματοποίησαν ελέγχους σε τιμές και στην έκδοση αποδείξεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν και στην επιβολή δεκάδων προστίμων για παραβάσεις που παρατηρήθηκαν.
Τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, σύμφωνα και με τις καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έλειψαν και τις φετινές γιορτές, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος σε δηλώσεις του είχε εκφράσει την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου για αυτούς που προκαλούν προβλήματα όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και στον τουριστικό κλάδο.
Τη δυσαρέσκεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά που πλήττουν την φήμη του Νομού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού εξέφρασε ο αρμόδιος αντινομάρχης Παντελής Κολόκας. Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες αναμένεται η συγκέντρωση στοιχείων, ώστε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούν λύσεις προς όφελος του τουριστικού κλάδου.


Ο κ. Κολόκας συνεχάρη τους επαγγελματίες του χώρου που με άριστες υπηρεσίες ικανοποίησαν τους επισκέπτες που επέλεξαν το Νομό Ιωαννίνων και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή από ολόκληρη τη χώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Στο σύνολό τους οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι, ωστόσο τα όποια φαινόμενα παρεκτροπής θα τα χτυπήσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Είναι κρίμα να χαλάσει αυτή η εικόνα, γιατί τα Γιάννινα έχουν γίνει «in» προορισμός», υπογράμμισε ο κ. Κολόκας.


Πλέον από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το ενδιαφέρον στρέφεται στην προσέλκυση επισκεπτών το επόμενο διάστημα, και κυρίως τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Κολόκα, το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η στοχευμένη προβολή, ενώ βαρύτητα δίνεται στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού που ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων έχει πρόσφορο έδαφος λόγω του ιστορικού και πολιτιστικού του πλούτου.


Αναγκαίος ο σεβασμός στους επισκέπτες
Αυξημένη ήταν η επισκεψιμότητα και στο Μέτσοβο κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς και όσοι δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο δωμάτιο στην περιοχή επισκέφτηκαν τον ορεινό αυτό προορισμό κατακλύζοντας τα καταστήματα εστίασης.
Με αφορμή τις καταγγελίες για «τσουχτερές» τιμές σε ορεινούς προορισμούς του Νομού ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας υπογράμμισε πως αυτές δεν αφορούν το Μέτσοβο, αλλά άλλες περιοχές του νομού, προσθέτοντας με νόημα, πως οι επαγγελματίες του Μετσόβου έχουν κατανοήσει εδώ και χρόνια, ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους επισκέπτες και όχι ευκαιριακές αυξήσεις στις τιμές είτε των δωματίων είτε του φαγητού.


Τα παράπονα στο ΙΝΚΑ
Κυρίως παράπονα καταγράφονται στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Ιωαννίνων από τους επισκέπτες που βρέθηκαν την περίοδο των εορτών στο Νομό Ιωαννίνων. Τα περισσότερα παράπονα αφορούν ακριβές τιμές σε διαμονή και εστίαση, καθώς και στα καύσιμα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΙΝΚΑ Ιωαννίνων Γιάννη Σωμάκο, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η γενικότερη εγκράτεια των καταναλωτών δημιούργησαν την αίσθηση πως οι τιμές ήταν «τσιμπημένες».
Για μία ακόμη φορά ο κ. Σωμάκος τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που εντοπίστηκαν σε άλλες τουριστικές περιοχές, όπως η Κέρκυρα.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker