Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΤουρισμόςΠρεμιέρα για το Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Πρεμιέρα για το Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Η χειμερινή σαιζόν για το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο, σε ένα τοπίο που δεν είναι λευκό και δεν υπάρχει έτσι, η προδιάθεση για τους λάτρεις των σπορ του χιονιού.

Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ενδέχεται να καταστήσουν απολύτως ακριβή την επιλογή της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου για τη μεθαυριανή πρεμιέρα, καθώς από χθες τα μεσάνυχτα αναμένονταν κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στα ορεινά της χώρας. Έτσι, δεν αποκλείεται το Σάββατο, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας να έχει «ασπρίσει» από το χιόνι και οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων να πλημμυρίσουν το Κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου αποφάσισε να κάνει «πρεμιέρα» στη χειμερινή σαιζόν, με τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης εικονικού απεγκλωβισμού ατόμου, το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί, σε συνεργασία με εθελοντική ομάδα.

Σύμφωνα με τον έφορο της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Κώστα Παγανιά, οι ημερήσιες και εβδομαδιαίες κάρτες για τη χρησιμοποίηση των υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου παραμένουν και φέτος στις ίδιες ελκυστικές τιμές, καθώς ελήφθησαν υπόψη οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Για πρώτη φορά φέτος, η σαιζόν θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, αφού εντός των επομένων ωρών αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ του διορισμού των οκτώ χειριστών αναβατήρων, όπως δήλωσε ο κ. Παγανιάς.

Προβλήματα από καταστροφές

Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας θα γίνεται με δυσκολίες από την πλευρά της Κόνιτσας. Εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην 36η επαρχιακή οδό που συνδέει την ακριτική πόλη με το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Διστράτου, και στο συγκεκριμένο επαρχιακό δρόμο προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές αλλά υπήρξε προσωρινή αποκατάσταση και για το λόγο αυτό, ο κ. Παγανιάς ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την Πολιτική Προστασία. Ζήτησε όμως, να υπάρξει πρόβλεψη για τη σταθεροποίηση του οδοστρώματος, ώστε να υπάρξει μια οριστική απάντηση στα προβλήματα σύνδεσης του Χιονοδρομικού Κέντρου με τα Γιάννενα.

 

Τάξη στη λειτουργία των χιονοδρομικών θέλει να βάλει η κυβέρνηση

Ο εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των χιονοδρομικών κέντρων είναι προϋπόθεση για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και την εν γένει ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, όπως υπογραμμίστηκε σε ημερίδα για την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για τη δρομολόγηση δράσεων σχετικά με την άδεια λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων στον χώρο της χιονοδρομίας.

 

Πηγή: Πρωϊνά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker