Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΈτοιμες οι εγκαταστάσεις του νέου μουσείου Χιονιαδιτών αγιογράφων

Έτοιμες οι εγκαταστάσεις του νέου μουσείου Χιονιαδιτών αγιογράφων

Σε πραγματικό στολίδι για τον Δήμο Μαστοροχωρίων έχουν μετατραπεί το Δημοτικό Σχολείο και το κοινοτικό γραφείο στους Χιονιάδες καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μετατροπής τους σε μουσείο όπου θα εκθέτονται έργα των Χιοναδιτών αγιογράφων.

Το μοναδικό και πρωτότυπο στην Ελλάδα μουσείο μετά την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων οι οποίες κόστισαν 310.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν από το Interreg III, θα ξεκινήσει να λειτουργεί μόλις ολοκληρωθεί και παραδοθεί η μελέτη που εκπονεί δωρεάν η έδρα μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τον τρόπο έκθεσης των έργων των Χιοναδιτών αγιογράφων.

«Έχουμε πάρα πολύ υλικό για να εκθέσουμε» δήλωσε φανερά ικανοποιημένος από την ολοκήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων ο Δήμαρχος Μαστοροχωρίων Κοσμάς Σδούκος.

Στο νέο μουσείο θα εκτεθούν για μεγάλο διάστημα και μέρος από τα «Ανθίβολα» που αγόρασε και διέσωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, αφού πρώτα τα 700 αυτά έργα εκτεθούν στην πόλη των Ιωαννίνων.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Μαστοροχωρίων πιέζει με τον τρόπο της το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να ολοκληρώσει σύντομα τη μελέτη, η οποία έχει καθυστερήσει πιθανότατα επειδή εκπονείται δωρεάν.




Πηγή: Πρωϊνά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker