Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑποσύρεται προσωρινά το νομοσχέδιο του για τα ζώα συντροφιάς

Αποσύρεται προσωρινά το νομοσχέδιο του για τα ζώα συντροφιάς

Share

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι το ν/σ ότι θα επανέλθει προς διαβούλευση όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.
 

Ενδοκυβερνητική σύρραξη προκάλεσε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, καθώς πλήθυναν οι φωνές για την απόσυρσή του, μετά τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και φιλόζωων, που έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον του αναπληρωτή υπουργού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου ανήγγειλε την απόσυρση του νομοσχεδίου μέχρι νεοτέρας. «Το νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.  Θα επανέλθει, όταν επαναδιαμορφωθούν, οι σχετικές διατάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στο Μαξίμου αναζητούσαν τρόπο οπισθοχώρησης αλλά καθώς ήταν έντονες οι αντιδράσεις, αποφασίστηκε τελικά η απόσυρση του νομοσχεδίου. Στο θέμα παρενέβη λίγο νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος ζήτησε με ανακοίνωσή του «άμεση ανάκληση και επανεξέταση του νέου απαράδεκτου Σχεδίου Νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να συμβουλευθεί σοβαρά τα εκατοντάδες σχόλια που βρίσκονται ήδη στη διαβούλευση και να προχωρήσει σε διάλογο με αυτούς που ασχολούνται πράγματι καθημερινά με την προστασία των ζώων. Δεκάδες διατάξεις αποτελούν «μαύρες σελίδες» που αντί να επιχειρούν να βοηθήσουν στο υπαρκτό πρόβλημα περιορισμού των αδέσποτων, το επιτείνουν, με νομοθετικές ρυθμίσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.  Δε μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά σε όλες αυτές τις φωνές που αντιτίθενται και να ανοίξουμε διάπλατα το δρόμο στις μαζικές ευθανασίες».

 

 

Φωτογραφία: Γερμανία 1926, Γερμανοί περιμένουν στην ουρά για να θανατώσουν τα σκυλιά τους λόγω του υψηλού φόρου σκύλου!

Σας αρέσει η σελίδα μας στο facebook

Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker