Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας

Αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας

Δελτίο Τύπου

Μετά από δύο και πλέον χρόνια, ολιγωρίας, προχειρότητας και αδιαφορίας της Δημοτικής αρχής, σε ό,τι αφορά στην τύχη των Δημοτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές και παρά τις δικές μας επανειλημμένες προσπάθειες να συζητηθεί το θέμα άμεσα και ουσιαστικά, σήμερα αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας της 29ης Απριλίου 2009.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην ενέργεια αυτή είναι η άρνηση της πλειοψηφίας να συζητήσει την πρότασή μας και να πάρουμε απόφαση:

Για την τύχη του προσωπικού των επιχειρήσεων ως προς την εργασιακή τους προοπτική.
Για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους (κάποιοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από δυόμισι χρόνια).
Την πορεία και τη χρηματοδότηση της νέας κοινωφελούς επιχείρησης, η οποία προήλθε από τη συγχώνευση του Πνευματικού Κέντρου και της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Κόνιτσας (ΑΔΕΚ).
Καταγγέλλουμε τη στείρα και ανεξήγητη άρνηση της πλειοψηφίας για συζήτηση και αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων των επιχειρήσεων, που συγχωνεύτηκαν, αλλά και την πορεία της νέας επιχείρησης.

Εμείς αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι μιας αλαζονικής και αντικοινωνικής πολιτικής, που οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο και θα αγωνιστούμε για την άμεση εργασιακή και οικονομική αποκατάσταση όλου του προσωπικού και την ενεργοποίηση της κοινωφελούς επιχείρησης


Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ





Η παράταξη της αντιπολίτευσης εξηγεί
Οι λόγοι της αποχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας


Τους λόγους που τους ώθησαν στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κόνιτσα εξηγούν, με χθεσινή τους ανακοίνωση, τα μέλη της παράταξης “Δήμος Κόνιτσας – Νέα Εποχή”.

Ο βασικός λόγος για την αποχώρηση είναι η “άρνηση της πλειοψηφίας να συζητήσει την πρότασή μας για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και να πάρουμε απόφαση για την τύχη του προσωπικού των επιχειρήσεων ως προς την εργασιακή τους προοπτική, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και για την πορεία και τη χρηματοδότηση της νέας κοινωφελούς επιχείρησης, που προήλθε από την συγχώνευση του Πνευματικού Κέντρου και της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρισης Κόνιτσας”.

Παράλληλα, η παράταξη καταγγέλλει την άρνηση της πλειοψηφίας για συζήτηση και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων των επιχειρήσεων, ενώ από την πλευρά τους, τα μέλη της παράταξης δηλώνουν οτι “αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι μιας αλαζονικής και αντικοινωνικής πολιτικής. Θα αγωνιστούμε για την άμεση εργασιακή και οικονομική αποκατάσταση όλου του προσωπικού και την ενεργοποίηση της κοινωφελούς επιχείρησης”.

Πηγή: Πρωινός Λόγος



Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker