Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚλειστό το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, ενώ το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο !

Κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, ενώ το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο !

Τη λαϊκή ρήση «από Μάρτη… καλοκαίρι» ακολουθούν ευλαβικά τα μέλη της διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας και παρόλο που ακόμη και σήμερα, τέλη Απριλίου, το χιόνι στο βουνό της Βασιλίτσας ξεπερνά το ένα μέτρο, το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστό.

Η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου από την Κυριακή του Πάσχα, ενημερώνοντας μάλιστα τους χιονοδρόμους ολόκληρης της χώρας γι’ αυτό μέσω του διαδικτύου.

Η απόφαση αυτή βρίσκει μεγάλες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στο νομό Γρεβενών όσο και στο νομό Ιωαννίνων, αφού το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας θα μπορούσε να φιλοξενήσει πολλούς εκδρομείς αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, μόλις με 20 εκατοστά χιονιού λειτουργεί ακόμη.

Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δραστηριοτήτων αναψυχής «Alpine Zone», Αχιλλέας Παπαευθυμίου η διοίκηση του χιονοδρομικού δεν σέβεται τους επαγγελματίες της περιοχής που έχουν επενδύσει, αλλά ούτε και τους  επισκέπτες που θα μπορούσαν να συνεχίσουν ακόμη και σήμερα τα χειμερινά σπορ στη Βασιλίτσα.

«Θεωρούν ότι το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι τσιφλίκι τους, χωρίς να σέβονται την περιοχή, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερα από 100 άτομα που θα έφερναν επιπλέον χρήματα στις επιχειρήσεις των Γρεβενών αλλά και της Κόνιτσας και του Διστράτου. Θα έλεγα ότι είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για το τι διοικούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευθυμίου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker