Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυλλήψεις και 300 κιλά ναρκωτικών ουσιών

Συλλήψεις και 300 κιλά ναρκωτικών ουσιών

Το δρομολόγιο του μεγάλου φορτίου
Τη διαδρομή «Αμάραντος του δήμου Κόνιτσας-Δερβίζιανα» έκανε προχθές βράδυ (28/4/2009) ένα από τα μεγαλύτερα «φορτία» ναρκωτικών για να καταλήξει τελικά στα χέρια των αστυνομικών.


Τα ξημερώματα, χθες, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να «ελέγξουν» το εμπόρευμα των 300 κιλών χασίς, που εκείνη την ώρα μεταφορτωνόταν σε άλλα αυτοκίνητα. Οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν συσκευασμένες σε 21 συνολικά σάκους (μαύρους και άσπρους). Η χθεσινή επιτυχής επιχείρηση της Αστυνομίας φανερώνει ωστόσο ότι τα κυκλώματα του εμπορίου ναρκωτικών εξακολουθούν να βρίσκουν ανοιχτές διόδους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, παρά τις διαρκείς συσκέψεις των αρμόδιων αρχών της Ελλάδας και της Αλβανίας για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε χθες τα ξημερώματα ήταν η μεγαλύτερη που τα τελευταία πέντε χρόνια έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, Μαρίνος Γαρνέλης, έκανε λόγο για «τεράστια επιτυχία», αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Αλβανία. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως είναι θέμα χρόνου να έρθει στο φως της δημοσιότητας κάποια παρόμοια υπόθεση, επειδή, όπως είπε, το κέρδος από τα ναρκωτικά είναι εύκολο και μεγάλο και το κυνηγούν πολλοί
Το δρομολόγιο

Με φειδώ, πάντως, έδωσε τα στοιχεία της χθεσινής και προχθεσινής επιχείρησης η Αστυνομική Επιθεώρηση Ηπείρου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Η.Α.», το δρομολόγιο του «μεγάλου φορτίου» ξεκίνησε από τα ελληνοαλβανικά σύνορα το βράδυ της Τρίτης. Σημείο εισόδου των ναρκωτικών ήταν η περιοχή του Αμαράντου του δήμου Κόνιτσας, όπου υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι και αρκετά δύσβατοι μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία.

Τα χωριά αυτά που βρίσκονται στις απολήξεις του Γράμμου επιλέγονται από τα κυκλώματα των εμπόρων επειδή έχουν ελάχιστους κατοίκους, δεν έχουν καθόλου επισκέπτες, η κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ελάχιστη  και υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι.

Τα ναρκωτικά ήταν φορτωμένα σε ένα κλειστό φορτηγάκι, το οποίο παρακολουθούσαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών από νωρίς το βράδυ. Μετά τα Δερβίζιανα, έδρα του δήμου Λάκκας Σουλίου, και στον επαρχιακό δρόμο προς το δημοτικό διαμέρισμα Γεωργάνων, το αυτοκίνητο που μετέφερε τα ναρκωτικά κινήθηκε σε χωματόδρομο και σταμάτησε σε ερημική περιοχή με πυκνή βλάστηση. Οι αστυνομικοί περίμεναν στην περιοχή και τα ξημερώματα εμφανίστηκαν δύο αυτοκίνητα για να μεταφορτωθούν τα ναρκωτικά. Οι αξιωματικοί που είχαν επιτελικό και οργανωτικό ρόλο στην  επιχείρηση έδωσαν εντολή να γίνει η επιχείρηση, η οποία εστέφθη από επιτυχία.

Μάχη σώμα με σώμα
Τα μέλη του κυκλώματος αντέδρασαν και ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός άνδρας. Ο τραυματισμός οφείλεται από πτώση του αστυνομικού σε παρακείμενο χαντάκι και στη σώμα με σώμα «μάχη» που είχε με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος. Την ίδια ώρα, πάντως, έπεσαν και πυροβολισμοί από άλλα μέλη του κυκλώματος που βρισκόταν στην περιοχή, με τον αστυνομικό επιθεωρητή να εκτιμά ότι «οι πυροβολισμοί είχαν ως στόχο τον εκφοβισμό των αστυνομικών».
Τελικά, συνελήφθησαν δύο άτομα από τα οποία το ένα, ο Έλληνας, φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές και κατάγεται από την περιοχή της Κόνιτσας. Αστυνομικοί έλεγαν στον «Η.Α.» ότι το όνομα του συλληφθέντος ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών στην περιοχή της Κόνιτσας. Η αστυνομία αναζητά δύο ακόμη άτομα, τα οποία συμμετείχαν στην «αποστολή» και ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της γνωρίζει την ταυτότητά τους. Να σημειωθεί, ότι κατασχέθηκαν τρία συνολικά αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.

Και ένα καλάσνικοφ
Στα αυτοκίνητα των «μεταφορέων» βρέθηκε και ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ, το οποίο οι ειδικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι ήταν «σε άριστη λειτουργική κατάσταση». Ωστόσο, επίσημα απέκλεισαν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο όπλο να ήταν αυτό που χρησιμοποίησαν τα μέλη του κυκλώματος που διέφυγαν. Σε ό,τι αφορά τον προορισμό των ναρκωτικών εκτιμάται ότι αρχικά ήταν η Αθήνα και μετέπειτα διάφορα νησιά. Το… κόστος των ναρκωτικών από τη στιγμή που θα «έβγαιναν» στην αγορά υπολογίζεται από 800.000 -1.500.000 ευρώ.    

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker