Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΜάκης Χατζηεφραιμίδης: Εν αγνοία ΔΕΥΑΙ, ΣΥΔΚΛΙ και δήμου Κόνιτσας η επιλογή του Αμαράντου

Μάκης Χατζηεφραιμίδης: Εν αγνοία ΔΕΥΑΙ, ΣΥΔΚΛΙ και δήμου Κόνιτσας η επιλογή του Αμαράντου

Ο Μ. Χατζηεφραιμίδης επανέρχεται κατά του νομάρχη

Εν αγνοία ΔΕΥΑΙ, ΣΥΔΚΛΙ και δήμου Κόνιτσας η επιλογή του Αμαράντου

-Μελέτη για υδροδότηση από τις ίδιες πηγές είχε αποφασίσει να αναθέσει το 2007 ο ακριτικός δήμος...

Απάντηση στην... απάντηση του νομάρχη έδωσε χθες ο επικεφαλής του «Άπειρου Τόπου» Μάκης Χατζηεφραιμίδης, σε ότι αφορά το θέμα της μελέτης μεταφοράς νερού από τον Αμάραντο, επιμένοντας ότι λειτούργησε πρόχειρα ο νομάρχης, άργησε να καταλήξει και ότι η επιλογή έγινε εν αγνοία ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων φορέων. Επιπλέον ο κ. Χατζηεφραιμίδης δημοσιοποίησε απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Κόνιτσας με την οποία αποφασίστηκε η ανάθεση μελέτης για ύδρευση από τον Αμάραντο.

Ειδικότερα στη χθεσινή του γραπτή απάντηση αναφέρει:

«Ο κ. Νομάρχης επιβεβαίωσε με την απάντησή του και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς - το συνηθίζει εξ' άλλου τελευταία, η κούραση φέρνει εκνευρισμό-στα αναφερθέντα από μένα στη συνέντευξη για τη μεταφορά νερού στο λεκανοπέδιο, ότι προχειροπορεύεται  δεν συνεργάζεται και μεθοδεύει το επιθυμητό από τον ίδιο.

Επιβεβαίωσε ότι η Νομαρχιακή αρχή είχε στη διάθεσή της τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης μεταφοράς νερού από της 13-9-2005.

Άρα μέχρι τώρα πέρασαν 4 τέσσερα χρόνια, τόσα όσα ανακοίνωσα  και εγώ.

Φαίνεται ότι τόσα χρόνια χρειαζόταν για να μεθοδευτεί ο αποκλεισμός  μεταφοράς νερού από το Μετσοβίτικο.

Όλα λοιπόν όσα αναφέρει ο κ. Νομάρχης δεν τα γνώριζε ούτε η ΔΕΥΑΙ, ούτε ο ΣΥΔΚΛΙ, ούτε ο Δήμος Κόνιτσας , ούτε το ΔΔ Αμαράντου, ούτε άλλοι φορείς που ενδιαφέρονται .

Εξ' άλλου αν γνώριζαν τις αλχημείες του κ. Νομάρχη πρώτον δεν θα ανέθετε μελέτη ο Δήμος Κόνιτσας για το ίδιο έργο , θα ανέτρεχε στην ΤΥΔΚ να πάρει την προμελέτη για να μην την ξαναπληρώσει και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στο (προ)χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο δεν θα μιλούσε για την ανάγκη μεταφοράς νερού από το Μετσοβίτικο. Επίσης αν συνεργαζόταν θα είχε στη διάθεση όλων επίσημο έγγραφο όπου θα φαίνονταν οι όροι και οι κανόνες συνεργασίας.

Γίνεται πλέον σαφές ότι ο Νομάρχης Ιωαννίνων βρίσκεται σε σύγχυση για έναν ακόμη επιπλέον λόγο.

Ζήτησε την συμπαράσταση και του Δημάρχου Κόνιτσας, του οποίου οι ύβρεις και οι ασυναρτησίες, χρειάζονται ειδικές ψυχαναλυτικές μεθόδους και γνώσεις ψυχιατρικής για να κατανοηθούν από κάθε καλόπιστο».

Η απόφαση της Δ.Ε του δήμου Κόνιτσας με ημερομηνία 14/11/2007 αναφέρει ότι ο δήμος αποφασίζει να αναθέσει μελέτη για το έργο «Υδροδότηση Κόνιτσας από πηγές Αμαράντου» με προϋπολογισμό 30.880 ευρώ με τον ΦΠΑ. Η επιλογή της ανάθεσης σε ιδιώτη μελετητή έγινε κατόπιν άρνησης της ΤΥΔΚ να συντάξει τη μελέτη αυτή. Η απόφαση αυτή το 2007, εποχή που η νομαρχία δεν είχε καταλήξει στη μεταφορά από Αμάραντο και δεν γνωρίζουμε να αυτή η μελέτη του δήμου Κόνιτσας ολοκληρώθηκε, πληρώθηκε και ποια είναι η τύχη τους, με δεδομένο ότι στην μελέτη μεταφοράς θα  προβλέπεται η υδροδότηση και δήμων κατά μήκος του αγωγού.
 

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker