Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝέο δάνειο 800.000 ευρώ πήρε ο Δήμος Κόνιτσας

Νέο δάνειο 800.000 ευρώ πήρε ο Δήμος Κόνιτσας

Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κόνιτσας να συνάψει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου στο αρχικό κεφάλαιο της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Κόνιτσας κ. Πάνος Γαργάλας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Κόνιτσας-Νέα εποχή» δεν παραλείπει να κατηγορήσει τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Εξάρχου, για εμπαιγμό και κοροϊδία των εργαζομένων στις Δημοτικές επιχειρήσεις, αφού σύμφωνα με την αντιπολίτευση: «Ζητήματα ζωτικής σημασίας για την Κονιτσιώτικη κοινωνία, αντιμετωπίζονται με αδυναμία και προχειρότητα από την πλειοψηφία».Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Πάνος Γαργάλας, αρχικά γίνεται αναφορά στο γεγονός, ότι με τη σύσταση της κοινωφελούς επιχείρησης θα έπρεπε εντός μηνός, να είχε ληφθεί η απόφαση για τη μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού- όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος -και να είχε δοθεί η συμμετοχή του Δήμου στο αρχικό κεφάλαιο της επιχείρησης από το Δημοτικό ταμείο αφού υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.«Η Δημοτική αρχή με καθυστέρηση μηνών και ενώ αρκετοί υπάλληλοι της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, αποφάσισε, στα όρια της νομιμότητας, τη λήψη δανείου μεταθέτοντας τη λύση στο μέλλον», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, καταγγέλλοντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για λήψη δανείου ύψους 800.000,00 ευρώ, για τη συμμετοχή του Δήμου στο αρχικό κεφάλαιο της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης, τονίζει, πως: «Υπάρχουν ίδια κεφάλαια που παραμένουν αναξιοποίητα στο Δημοτικό ταμείο», ενώ συνεχίζοντας την κριτική του αναφέρει, ότι: «Με τη λήψη δανείου, από τη μια ζημιώνεται ο Δήμος αφού το επιτόκιο δανεισμού είναι πολύ ψηλότερο από το επιτόκιο καταθέσεων και από την άλλη υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών, ενώ επιπλέον δε θα γίνει άμεσα η εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους».

Συνεχίζοντας την κριτική του κατά του Δημάρχου, ο κ. Γαργάλας τον κατηγόρησε για πολιτικό καιροσκοπισμό και για συστηματική μετάθεση της λύσης των προβλημάτων του Δήμου στο αβέβαιο μέλλον.«Αφού κατάφερε να απαξιώσει στην πράξη, την λειτουργία σοβαρών υποδομών πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας έρχεται καθυστερημένα και παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της μειοψηφίας, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που απασχολούν την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση και το προσωπικό της με διάθεση πολιτικού καιροσκοπισμού και μετάθεσης της λύσης τους στο αβέβαιο μέλλον», ανέφερε με νόημα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κόνιτσας.

Κλείνοντας, υπογραμμίζει, πως αν και βαδίζουμε προς τη λήξη της τρίτης χρονιάς, αυτής της Δημοτικής περιόδου και οι προεκλογικές υποσχέσεις του Δημάρχου παραμένουν ακόμη υποσχέσεις.«Εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη Δημοτική αρχή στον κατήφορο που έχει πάρει και αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι στη μιζέρια, την αδιαφορία, την ανεπάρκεια που τη χαρακτηρίζει» κατέληξε ο κ. Γαργάλας.

Πηγή:epirusgate

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker